Enthousiaste vrijwilligers zijn onmisbaar bij sportieve evenementen. Het bestuur kan de wedstrijd nog zo goed voorbereiden, maar het zijn de vrijwilligers die op de wedstrijddag zelf het evenement tot een succes maken. Als je zelf niet met de wintertriathlon mee doet, als je weer een dag je partner of familie komt aanmoedigen of als je het evenement eens vanaf de andere kant dan deelnemer wil meemaken, geef je dan op als vrijwilliger!

Er zijn verschillende dingen te doen op de wedstrijddag zelf:

  • Verkeersregelaars op het loop- en fietsparcours
  • Wisselzone medewerker
  • Startbureau, inschrijvingen regelen
  • Tijdsregistratie
  • Verzorging
  • Catering
  • Opbouwen op vrijdagavond

Verkeersregelaars op het loop- en fietsparcours:

Om de wedstrijd zo veilig mogelijk te laten verlopen zijn er verkeersregelaars nodig die het verkeer op de gevaarlijke en moeilijke punten regelen, en om de deelnemers bemoedigende woorden toe te schreeuwen. We hebben ongeveer 25 mensen nodig op het parcours, daarnaast maken we gebruik van 9 professionele verkeersregelaars.

Een verkeersregelaar heeft een niet te onderschatte functie. Daarom worden de verkeersregelaars met een korte cursus door de politie opgeleid. Deze cursus neemt twee avonduren in beslag en zal ergens in januari of februari worden georganiseerd. Na het volgen van de cursus mag je een jaar lang als verkeersregelaar fungeren, daarna moet je de cursus opnieuw volgen. Uiteraard verzorgen we onze verkeersregelaars goed.

Aan het einde van de wedstrijddag, als alles netjes is opgeruimd en afgebroken, gaan we met alle vrijwilligers uit eten in de stad om de dag af te sluiten en te toosten op de goede afloop.

Lijkt het je leuk om mee te werken aan een fanatiek en gezellig triathlonevenement? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vanaf februari worden de vrijwilligers ingedeeld en ontvang je meer informatie over je taken.