Tijdslimieten

De limiettijden gelden vanaf het startschot.
Bij overschrijding van de limiet kan de betrokken deelnemer uit de race worden gehaald.
Voor de kind- en jeugdserie gelden geen limieten. 

Serie Start fietsen    Start schaatsen Finish schaatsen
Sprint            35 minuten   1 uur 40 min 2 uur 30 min
Kwart 60 minuten   2 uur 50 min 3 uur 45 min

Wedstrijdnummers

De wedstrijdnummers dienen als volgt te worden gedragen:

  • Bij het lopen op de borst,
  • Bij het fietsen op de rug,
  • Bij het schaatsen aan de buitenkant op het rechter dijbeen.

Het op enigerlei wijze veranderen van de nummers (bijv. het afplakken van de sponsornaam) leidt tot diskwalificatie.

Transponders

De registratie van de loop- en fietstijden, het aantal schaatsronden en de rondetijden wordt verzorgd door MYLAPS door middel van de AMB ChipX. Deze transponder dient zichtbaar om de linker- of rechterenkel te zijn bevestigd.

Na afloop van de wedstrijd dient u de transponder in te leveren bij de wisselzone bij het ophalen van de fiets. Wanneer je na afloop je transponder niet bij één van de inleverpunten teruggeeft, heeft u tot 10 november 2018 de gelegenheid de transponder terug te sturen naar de organisatie. Wanneer de transponder niet op 10 november 2019 in ons bezit is, gaan wij ervan uit dat u de chip in uw bezit wilt houden. In dat geval zal een bedrag van € 100,- in rekening worden gebracht.

Omkleden

Deelnemers kunnen gebruik maken van de douches en toiletgelegenheid in de IJsbaan Kardinge. Laat geen kostbaarheden achter in de kleedkamers. De organisatie is niet aansprakelijk voor het zoek raken en/of beschadigen van persoonlijke eigendommen!

Wissels (Teams / Estafette)

De wissels bij de teams vinden plaats in het wisselvak in de wisselzone door overdracht van de transponder. De schaatser loopt naar de ijsbaan en trekt daar zijn schaatsen aan. 

Ronden tellen

U moet zelf het aantal ronden bijhouden los van de telling in het tijdwaarnemingssysteem. Daarnaast worden de namen van rijders bij het schaatsen die in hun laatste paar ronden zitten weergegeven op het ronde scherm aan de binnenzijde van de baan.

Fietsen

De start van het fietsonderdeel begint na de wisselzone. In de wisselzone mag absoluut niet gefietst worden. Deelnemers moeten dus met de fiets aan de hand naar de uitgang van de wisselzone lopen. Het dragen van een fietshelm is verplicht. De helm mag pas af en losgemaakt worden als de fiets is weggezet. Het deel van het parcours van de wisselzone naar de fietsronde moet in beide richtingen worden afgelegd. Wees hier alert op tegenliggers! Ligfietsen zijn niet toegestaan. Let op!! het parcours is verkeers arm d.w.z. er kan overig verkeer op de rijbaan aanwezig zijn. Houd u aan de geldende verkeersregels.

Stayeren

Bij het fietsonderdeel is het stayerverbod van kracht conform het wedstrijdreglement van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). In de praktijk betekent dit dat men minimaal 10m afstand moet houden. De straf voor stayeren is in principe een tijdstraf van één of twee minuten welke in de strafbox voor het einde van het fietsonderdeel in de wisselzone moet worden uitgezeten (blauwe kaart). Niet melden in de strafbox is automatisch een diskwalificatie. Bij twijfel wordt er een gele kaart gegeven, U wordt bij het geven van een gele kaart stil gezet en op uw gedrag aangesproken. LET OP! twee maal blauwe kaart is ook rood/diskwalificatie.

Schaatsen

De schaatsen moeten aan de achtereinden zijn afgerond. Dit wordt bij de ingang van de wisselzone gecontroleerd. Het dragen van een helm en wanten en/of vingerhandschoenen is verplicht. Geheel of gedeeltelijk ontblote vingers, armen en of benen is tijdens het schaatsen niet toegestaan. 

Verzorging

Bij de verzorging post aan het loopparcours en in de ijshal is sportdrank beschikbaar. Alle deelnemers (ook de estafette loper en fietser) mag in de IJshal gebruikmaken van de verzorgingspost.

EHBO

Eventuele verwondingen en/of ongevallen moeten direct worden gemeld bij de EHBO post. Verzorging en/of begeleiding van derden is niet toegestaan.

Wijzigingen

De wedstrijdleiding heeft het recht in geval van buitengewone omstandigheden de wedstrijd te stoppen of het parcours op enigerlei wijze te veranderen indien dit noodzakelijk wordt geacht. In gevallen waarin het wedstrijdreglement van de NTB niet voorziet beslist de wedstrijdleiding. De eventuele beslissingen hieruit voortvloeiend zijn bindend.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats bij de finish van de IJsbaan Kardinge, ongeveer een 15 minuten nadat de derde deelnemer aan de betreffende afstand gefinisht is.

Bezwaren

Bezwaar kan worden gemaakt tegen gedrag van een deelnemer, een wedstrijdofficial of de omstandigheden van de wedstrijd conform het wedstrijdreglement van de NTB (Link NTB).

Restitutie inschrijfgeld

Mocht je je inschrijving willen annuleren, kan dit door een annulering te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hanteren het volgende restitutiebeleid:
- Bij annulering vóór 16-10-2019:
ontvang je 100% van het door jouw betaalde inschrijfgeld retour minus € 5,00 administratiekosten

- Bij annulering na 16-10-2019
vindt er geen restitutie meer plaats.

Wedstrijdreglement

De wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. Iedere atleet wordt geacht te weten dat hij/zij meedoet op eigen risico en dat hij/zij bij ongeval of anderszins de organisatie vrijwaart van elke vorm van aansprakelijkheid. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken en/of beschadigen van persoonlijke eigendommen. Als de omstandigheden daartoe aanleiding geven (weersgesteldheid, onvoorziene parcourssituatie, etc) behoudt de organisatie zich het recht voor om de wedstrijd te wijzigen of in te korten. In alle niet voorziene gevallen beslist de wedstrijdleiding

Heeft u nog vragen, tips of opmerkingen over de wedstrijdinformatie?

Dan kunt u deze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dank voor uw medewerking.